Pölynhallinta linja­saneerauksessa

 

Yleinen näkemys linjasaneerauksesta eli putkiremontista tuntuu olevan, että pölyä tulee joka tapauksessa ja siltä vain pitää suojautua mahdollisuuksien mukaan. Purkuvaiheen pölynhallinta on usein hyvin toteutettu, mutta pölyä syntyy runsaasti myös rakentamisen aikana. 
 
Onko pöly välttämätön paha? Ei ole, sillä keinoja ja laitteita pölynhallintaan on.
 
Usein ongelmana on vanhojen talojen nykymitoitusta selvästi pienemmät käytävät ja kylpyhuoneet, jolloin pölynhallintalaitteilta vaaditaan pientä kokoa ja ketteryyttä. Sellainen on uusi Consair CAMU D2 -kohdepoistolaite.
 
putkiremontti tuottaa runsaasti rakennuspölyä erityisesti purkuvaiheessa

Purkutöiden pölynhallinta sujuu, mutta mihin unohtui rakennusaikainen pölynhallinta?

Vanhojen rakenteiden purkamisen pölynhallinta on opittu jo hoitamaan mallikkaasti, eikä purkuvaiheesta mahdollisine asbestipurkuineen synny merkittävää määrää pölyä. 

Sen sijaan rakennusvaiheen pölynhallintaan ei aina suhtauduta samalla pieteetillä. 

Tyypillisiä pölyäviä työvaiheita rakentamisessa ovat:

  • Väliseinien muuraus
  • Levyrakenteisten väliseinien rakentaminen
  • Lattian tasoitustyöt 
  • Seinän- ja katon tasoitustyöt ja maalaus
  • Märkätilojen vedeneristystyöt
  • Laatoitustyöt ja lattianpäällysteiden asennus

Lue lisää Kuopion yliopiston tutkimuksesta, jossa tehtiin kysely työmaamestareille blogistamme Milloin mestalla pölisee eniten? Kyselyn mukaan he pitivät pölyävimpänä työvaiheena tasoitetyötä, joka käsitti sekä tasoitteen sekoituksen, levityksen ja hionnan. Myös jälkien puhdistustyö koettiin pölyävämpänä kuin esimerkiksi betonin piikkaus ja hionta. 

Kaikissa näissä työvaiheissa kohdepoistolla pystytään hallitsemaan pölyn muodostusta merkittävästi. Alipaineistamalla ja osastoimalla voidaan pitää pölyn leviäminen myös kurissa.

Korjausrakentamisessa hyvä pölynhallinta on kilpailuetu

Korjausrakentamista tekevälle yritykselle puhtaudenhallinta ja pölynhallinta ovat tärkeitä remonttikohteen siisteyden ja asukkaiden tyytyväisyyden kannalta. Hyvä pölynhallinta on myös työturvallisuusasia. Kun suunnittelet puhtauden- ja pölynhallinnan hyvin, on mahdollista saada hyvä lopputulos niin asukkaan kuin urakoitsijankin kannalta.

Onnistunut urakka lähtee siis liikkeelle hyvästä suunnittelusta. Putkisaneerauskohteessa hyvä puhtaudenhallinta- ja pölynhallinta-suunnitelma syntyy, kun kuuntelet ja ymmärrät asiakkaan tarpeita ja vaatimuksia.

Suunnitelmassa määrittelet muun muassa minkälaisia suojauksia työmaalla käytetään pölyn leviämisen estämiseksi ja ilman puhdistamiseksi. Suunnitelmassa otat kantaa myös esimerkiksi materiaalien varastointiin työmaalla sekä siivouskäytäntöihin.

Lue lisää pölynhallinnasta linjasaneerauksessa blogistamme. 

 

Referenssitarina linjasaneerauskohteesta

Consair CAMU D2 linjasaneerauksen polynhallinnassa Rakennuspalvelu Tuomi

Lataa tästä referenssitarina Rakennuspalvelu Tuomi Oy:n linjasaneerauksesta Raisiossa, jossa oli uusi CAMU D2 -kohdepoistolaite.

 

Katso video linjasaneeraustyömaalta

Consair CAMU D2 Rakennuspalvelu Tuomen linjasaneerauksessa

Oheisella videossa kerrotaan, miten CAMU D2 -kohdepoistolaite on helpottanut laattamiesten työtä Rakennuspalvelu Tuomi Oy:n linjasaneeraustyömaalla 

 

Pyydä CAMU D2 -kohdepoistolaite viikon ilmaiseen koekäyttöön työmaallesi. Täytä yhteystietosi tai soita: 044 2437 409

Linjasaneerauksen pölynhallintaan liittyviä blogeja