Kvartsipöly haltuun rakennustyömaalla

Uusi valtioneuvoston asetus kiristää rakennustyömaiden pölynhallinnan vaatimuksia

uusi asetus listaa nyt 25 ainetta, jotka voivat aiheuttaa syöpäsairauden vaaraa. Nyt listassa on mukana myös piidioksidipöly, jota esiintyy kvartsipitoisessa rakennuspölyssä. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä rakennustyömaan näkökulmasta? Mikä on muuttunut?

Työntekijän suojeleminen keskiössä

Uuden työturvallisuusasetuksen myötä pölyntorjunnan painopiste ottaa ison askeleen kohti työntekijän suojelemista. Enää ei riitä tavoite terveellisestä ja turvallisesta rakennuksesta, vaan tarkoituksena on tuottaa terveellinen ja turvallinen työympäristö. Jotta tähän päästään, pölyntorjuntaa on käytännössä tehtävä koko rakennusprojektin ajan.

kvartsipöly haltuun kansi

 

Pölyttömät menetelmät  käyttöön

Uuden asetuksen mukaan ensisijaisena pölyntorjuntamenetelmänä edellytetään keinoja ehkäistä pölyjen muodostumista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi pölyttömien työmenetelmien, pölyn kohdepoistomenetelmien ja pölynsidonnan entistä aktiivisempaa käyttöä.

Lataa e-kirja ja saat kattavan tietopaketin uudesta asetuksesta ja sen vaatimuksista pölynhallinnan suhteen. Tiedät myös miten kvartsipöly otetaan haltuun.